Loading...
Ikona košíku A kosara üres 0 0 Ft
Loading
A kosara üres
Vásároljon még  Ft-ért az ingyenes szállításhoz.

A 10 legjobb konyhai eszköz

2023-08-25 17:30

Minden nap főz, vagy csak hétvégén áll a tűzhelyhez? Ennek ellenére szükség lehet olyan kütyükre, amelyek megkönnyítik a konyhában végzett munkát. Nem csak a munka jelentős felgyorsításáról van szó, hanem kevesebb erőfeszítésről.

Vajíčková pomazánka
A cikk kezdőképe A 10 legjobb konyhai eszköz

Nem kell hosszú percekig áztatnia és dörzsölnie a serpenyőt, gyúrnia és hamburgerré formálnia a húst, vagy leszűrnie a tealeveleket. A must-have  konyhai eszközök közé nem csak  késélezők, reszelők vagy papírtörlőtartók, hőmérők és mérőpoharak tartoznak.

Minél több  konyhai eszköze van, annál gyorsabb lesz a tálalás és több ideje marad önmagára vagy családjára. Ehhez viszont sokkal több kell, mint egy serpenyő, néhány tányér és konyhai kés.

Varázsszivacs odaégett edényekhez

A serpenyő kétségtelenül a legtöbbet használt edény. Tojást sütünk, húst sütünk, zöldségeket párolunk, szószokat főzünk, palacsintát forgatunk, hagymát karamellizálunk benne.

Vajíčková pomazánka
Varázsszivacs odaégett edényekhez

Amint a tűzhelyhez lép, általában a serpenyő kerül a középpontba. Így nem meglepő, hogy gyorsan kopik, vagy időnként odaég. A fekete odaégett bevonat első pillantásra ijesztő lehet.

Fél, hogy már nem lehet megmenteni az odaégett edényt? A varázsszivacsnak köszönhetően a probléma néhány percen belül megoldódik. A tisztítófelület meglehetősen nagy és a műanyag fogantyú lehetővé teszi, hogy erős nyomást fejtsen ki anélkül, hogy a tartós súrolással károsítaná a serpenyő (vagy más edény) felületét.

Rozsdamentes acél fokhagymaprés                                                                            

Hagymaszeletelés és fokhagymazúzás. Két dolog, ami nem túl népszerű a szakácsok körében. És nem csak a szemirritácó miatt. A fokhagymanyomó az egyik konyhai eszköz, amely sokkal kellemesebbé teszi a tűzhely mellett eltöltött időt. Hiszen szinte minden nap szüksége van néhány gerezdre.

Az extrudálás során azonban sok "anyag" marad a présben. A nehéz takarításról nem is beszélve. A legjobb fokhagymaprésnek elegendő felülete van a reszeléshez és egyedi formája, így erőteljesen megfoghatja és összetörheti a gerezdeket sérülésveszély nélkül.

Szilikon poharak tojásfőzéshez - 6 db-os készlet

Tojás szinte minden nap kerül az asztalra. Rántotta, buggyantott, tükörtojás és persze főtt is. De a hámozás sok esetben dühítő. Törik, tapad és nem akar a tojásfehérjétől elválni. A tojásfőzéshez használt  szilikon formának köszönhetően nem kell emiatt aggódnia.

Vajíčková pomazánka
Szilikon poharak tojásfőzéshez - 6 db-os készlet

Az eljárás nevetségesen egyszerű, és az eredmény meg fogja lepni. A készlet hat darab poharat tartalmaz, ami bőven elegendő egy családi reggelihez.    

Készítse elő a  formákat a tojásfőzéshez és mossa ki. Távolítsa el a poharak fedelét, dörzsölje be a belsejét zsírral (ideális esetben vajjal, disznózsírral, kókusz- vagy olívaolajjal), törje fel a tojást, szorosan zárja le a poharat és tegye egy fazék forrásban lévő vízbe.

A főzési idő nem változik a normál héjas elkészítéshez képest. Ez csak attól függ, hogy milyen módon fogyasztja a tojást.                                                                                         

3 perc buggyantott tojás, 5 perc lágy tojás, 7 perc lágy tojás folyékony belső résszel és 10 perc kemény tojás. 

RECEPT TOJÁSKENŐHÖZ
Próbálja ki remek házi tojáskrém receptünket
           

A teák királya - szűrő szálas tea készítésére                                                                                         

Szinte mindenkinek van otthon teaszűrője. És nem érdemelnének jobbat gyógynövényei, mint egy egyszerű fémgolyót? A szórakoztató és eredeti konyhai kiegészítők pótolhatatlan helyet foglalnak el az otthonunkban, a  FRED szilikon teaszűrő pedig tökéletes módja a kikapcsolódásnak.

A figura élelmiszer-szilikonból készült, és néhány percig pihen a bögre szélén, miközben a nadrágja tele van teával. Használat után azonban gyorsan mossa el, hogy a gyógynövények maradványai ne okozzanak csúnya elszíneződést.

Szilikon tortaforma szív alakú

A sütőeszközök pótolhatatlan helyet foglalnak el a konyhában. A szupermarketben vásárolhat fánkot vagy bögrés sütit, de semmi sem ér fel az otthon készítettel. A szilikon tortaforma nem hiányozhat egyetlen háztartásból sem.

Vajíčková pomazánka
Szilikon tortaforma szív alakú

Bögrés sütit bárki tud sütni. Általában otthon megvannak a szükséges hozzávalók, és a lisztes zacskó kinyitása után egy órán belül már tálalhatjuk is, ebben segít a gyors bögrés sütemény receptünk. Ráadásul, ha a szív alakú tortaformát használja, a siker garantált.

Miracle melamin tisztító szivacs

Egy durva, makacs szennyeződés túl nagy falat Önnek? Akkor valószínűleg még nem fedezte fel ezt a varázsszivacsot, amely képes megbirkózni azzal, amiről azt hitte, hogy már nem lehet megmenteni. A gumihoz hasonló elven működik. Tisztítószerek nélkül, néhány csepp víz segítségével csodákra képes.

Vajíčková pomazánka
Miracle melamin tisztító szivacs

Figyelem. A Melamin szivacs nem feltűnő, de ereje extrém. Előfordulhat, hogy a tartós súrolás során az edények (mosogathat üveget, fémet vagy padlót is) tönkremennek. Ne tévessze meg puha felülete vagy a használat utáni megnövekedett kopás.

Hamburger forma

A grillezés a nyár ismertetőjele. Ha felmelegszik az idő, becsületesen minden hétvégén vesz egy fazék húst, és kerti partit rendez, sok étellel, sörrel és szórakozással. Ilyenkor nem csak a húsforma, hanem a megfelelő  grillező felszerelés is elengedhetetlen.

A sovány marhahúst a  hamburger formába teszi és az eredmény szép és egyenletes pogácsák. Ezután már csak zöldségekre van szüksége, a kedvenc öntetére és egy ropogós zsemlére.

Szilikon fedő edényekre

Biztosan Önnek is ismerős. Sok edény, egy halom étel és fedő sehol. Sajnos még a hűtőben is minden megsavanyodik és kiszárad. De a szilikon fedőknek köszönhetően ez elkerülhető. Rugalmasak és tökéletesen tapadnak. Nem kell félnie attól, hogy piknikre induljon, vagy ebédet vigyen magával, ha dolgozni megy. A baleset kockázata nulla.

A fedelek könnyűek és kompaktak, így mindig kéznél lehetnek. Hűtőben, fagyasztóban, mosogatógépben és mikrohullámú sütőben tarthatók.

Szilikon forma serpenyőbe

Tökéletes tükörtojás vagy édes reggeli, mint egy profi szakácskönyvből? A  szilikon formával ez nem gond. Csak tegye egy forró kiolajozott serpenyőbe és öntse a tésztát (vagy egy tojást) a résekbe. Az oldalsó fogantyúknak köszönhetően könnyedén megfordíthatja a formát, és a másik oldalon is aranyszínű kérget kap az étel.

Vajíčková pomazánka
Szilikon forma serpenyőbe

Alumax zsírálló védő alufólia a konyhába

A konyhabútor beszerzése az egyik legnagyobb befektetés. Így nem csoda, ha megfelelően védi a víztől és zsírtól, a vágás utáni nyomoktól, a horzsolásoktól. Ilyen esetekben elengedhetetlen a konyhai védőfólia.

Vágjon ki a tekercsből olyan darabokat, amelyek pontosan illeszkednek a munkafelületre vagy a fiókokba, helyezze őket tiszta és száraz felületre, simítsa el úgy, hogy ne maradjanak légbuborékok. Ezenkívül az Alumax fólia semleges színű, így a legtöbb belső térbe beleillik.

Bónuszként hozunk még egy kütyüt a konyhába. Sajnos az érdeklődés határán áll. Ha tökéletessé szeretné tenni a teret, ne feledkezzen meg a  LED-szalagokról a konyhában. A lágy világítás pár forintba kerül, de fényűzően néz ki, és elegendő fényt garantál a konyhai munkához.