Loading...
Ikona košíku A kosara üres 0 0 Ft
Loading
A kosara üres
Vásároljon még  Ft-ért az ingyenes szállításhoz.

A legjobb kütyük kerékpárosok számára

2024-02-16 09:30

A kerékpározás népszerűsége gyorsan növekszik a hazánkban. Mindenhol túl sok az autó, és a dugóban álldogálás tönkreteszi az ember napját. A kerékpárral viszont átszáguldhatunk a városon, és néhány perc alatt a célállomásunkon lehetünk. Ismeri az összes olyan kütyüt, amely megkönnyíti és élvezetesebbé teszi a tekerést?

Nejlepší vychytávky pro cyklisty - Zaparkorun.cz

Az autónak is megvannak a maga hibái, adjon egy esélyt a kerékpárnak

Nem mindenkinek van otthon kerékpárja. A beszerzési ár meglehetősen magas. Ezért az emberek gyakran meggondolják magukat a vásárlással kapcsolatban. Miért adnának ki rá pénzt, ha évente csak néhányszor használnák? Ez érthető, de ha egyszer felszáll rá, és rájön, hogy gyakran gyorsabb közlekedési mód, mint az autóval való utazás, ráadásul még a testét is formába hozza, beindítja a fogyást, javul a kondi és a hangulat, oldja a stresszt és új életmódot alakíthat ki, akkor egészen másképp fog tekinteni a kerékpározásra. Kell egy kis bátorság ahhoz, hogy először beletaposson a pedálba, de ha egyszer belevág, soha többé nem akar majd mást. Ha a partnere, a gyerekei vagy a barátai és a munkatársai is csatlakoznak önhöz, akkor a kerékpározás megszállottjává válhat.

Kerékpárral szinte bárhová eljuthat. Ezt bizonyítják a lelkes kerékpárosok történetei, akik több országon keresztül tekertek, és hegyeket, sivatagokat és a tengert is látták. A kis utazók sem kell, hogy akadályt jelentsenek. A kerékpározás második és ugyanilyen fontos előnye a jobb egészség. Az autóvezetés lehet, hogy kényelmes, de lustává teszi, megemeli a vérnyomást és krónikus fáradtságot okoz. A kerékpározás ezzel szemben javítja a vérkeringést, kitisztítja a fejet, és elűzheti a minden sarkon leselkedő stresszfaktorokat.

Nejlepší vychytávky pro cyklisty - Zaparkorun.cz

Szégyenlős kezdő vagy megrögzött kerékpáros rajongó, aki a csípős hidegben és szélben is teker? Nem számít. Mindenki a lehető legjobban szeretné élvezni a kerékpározást, és mindent megtesznek, hogy kényelmesen és biztonságban érezzék magukat. Szóval ezeket a kütyüket nem szabad kihagynia.

Minden úthasználónak ugyanaz a kötelessége. Ennek elmulasztása súlyos bírságot von maga után. Nemcsak saját magát, hanem mindenkit veszélyeztet, aki körülötte van. A következmények pedig végzetesek lehetnek. A biztonság elengedhetetlenül fontos, és a szabályok ismerete nélkül nem szabad kerékpárra ülni. Ez minden kerékpárosra vonatkozik, kortól függetlenül.

  • Jó állapotú kerékpár (teljesen működőképes)
  • Az út jobb oldalán való közlekedés
  • Előzési és jelzési szabályok
  • A kerékpáros érkezésének jelzése (csengő)
  • Ésszerűen gyors vezetés (forgalom, útviszonyok, időjárás)
  • Biztonsági kellékek és felszerelések

Sokan csak a kikapcsolódás miatt ülnek kerékpárra, és nem sokat törődnek a közlekedésbiztonsággal. Semmi sem történhet velük azon a néhány kilométeren. De ez az egyik legnagyobb tévedés. A kisgyerekeknek meg kell tanítani, hogy a lámpa és a bukósisak minden kerékpáros felszerelésének szerves része, nem beszélve a közlekedési szabályok ismeretéről.

Alapvető tartozékok kerékpárosok számára

Összegyűjtöttük a biztonságos, kényelmes és szórakoztató kerékpározáshoz szükséges kerékpáros kütyük listáját. A kerékpár ugyanis sokkal több, mint közlekedési eszköz.

Kerékpár lámpák

Csak napközben kerékpározik, amikor mindenki messziről látja önt? Ez nem lehet kifogás a lámpák hiányára. Ez egy kötelező elem, amely biztosítja a közúti biztonságot. Lehet, hogy felhős vagy ködös az idő, elkezdhet esni az eső, vezethet az erdőben vagy egy hosszú alagúton keresztül. És egy ilyen pillanatban gyakorlatilag láthatatlan az úton. A lámpáknak köszönhetően láthatóvá teszi magát, és nemcsak magának, hanem a többi közlekedőnek is védelmet nyújt. A lámpának tehát elöl és hátul is világítania kell, hogy minden kerékpáros, gyalogos vagy az önhöz közeledő autós láthassa az "akadályt" az úton.

Světla na kolo - Zaparkorun.cz

Fényvisszaverő rudak kerékpárra

A biztonsági elemek szükségesek, de nem túl népszerűek. Unalmasak és nincs bennük semmi szórakoztató. De a fényvisszaverő rudak biciklire megváltoztatják a véleményét. És nemcsak a gyerekek, hanem a felnőttek esetében is. Mindenki imádni fogja ezt a bolondos kütyüt.

Első pillantásra a rudak hétköznapinak tűnnek, és valószínűleg nem is keltik fel az érdeklődését, de kerékpározás közben kellemes meglepetést fognak okozni. A csomagban tizenkét darab van, amelyeket csak fel kell illeszteni és rápattintani a küllőkre. Tartanak és nem esnek le mozgás közben. Hosszuk 8 centiméter, szélességük pedig mindössze 5 milliméter. Tökéletesen illeszkednek a küllőre, de elég nagyok ahhoz, hogy biztonsági elemként is szolgáljanak. Fehéren világítanak, és biztosítják, hogy a járművezetők és a többi közlekedő már messziről láthassák önt, még sötétben vagy szürkületben is.

A hab a tortán az a tény, hogy a fényvisszaverő rudak kerékpárra nem igényelnek semmilyen áramforrást, például akkumulátort vagy USB-kábelen keresztül történő tápellátást.

LEGNÉPSZERŰBBEK A KATEGÓRIÁBAN: Kerékpározás

Hátsó villogó kerékpárhoz

Az első és a hátsó kerékpárlámpa sem hiányozhat. Mindkettő rendkívül fontos a biztonság szempontjából kerékpározás közben. De természetesen mindegyiknek más a színe. Míg az első egy közeledő akadályról tájékoztatja, addig a hátsó lámpa arra figyelmezteti az ön mögött haladó autókat és kerékpárosokat, hogy lassítaniuk kell. Ezért piros a színe.

A hátsó biztonsági lámpa kerékpárra nem nagy, 7,5 x 2,3 x 3,3 centiméteres, de átható fényének köszönhetően több tíz méterről is látható. Ezt segíti a háromszoros megvilágítási mód – állandó fény, valamint lassú és gyors villogás. Míg nappal elegendő a puszta világítás kiegészítő hatások nélkül, sötétben a leggyorsabb üzemmódot ajánljuk. Ezáltal a rossz látási viszonyok között jobban láthatóvá válik az úton. Az állandó fény négy órán át bírja, a villogás nyolc órán át. Azt gondolhatja, hogy ez túl rövid idő, de a lámpa nem elemmel működik. A mellékelt USB-kábelen keresztül töltődik fel.

TIP:
A hátsó kerékpárvillogó hordozható. A gumipántos rögzítésnek köszönhetően pillanatok alatt felerősíthető, és éjszakai séták során kerékpárra, rollerre vagy akár a babakocsira is felhelyezhető.

Világító propeller kerékpárhoz (2 db)

A kerékpárlámpák elengedhetetlenek, nem hiányozhatnak egyetlen kerékpárról sem. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a forgalomban jobban láthatóvá tevő biztonsági funkciók vagy kütyük listájának itt véget kell érnie. A piacon számos lehetőség van arra, hogy "feldobja" a kerékpárját. A világító propeller kerékpárhoz az egyik legszembetűnőbb.

A csomagban két darabot talál, melyből egyet-egyet a két kerék küllőihez rögzíthet. Nem lesz útban, és nem ad ki hangot kerékpározás közben. Csak három elérhető fénymód közül kell választania. Gyors és lassú villogás vagy fokozatos váltás egyik színről a másikra. A gomb megnyomásakor a propellerek világítanak, és kiválaszthatja a "programot". Bár csak egy elemet tartalmaz (tartozék), a minimális fogyasztásnak köszönhetően elég sokáig bírja. A műanyag viszont időjárásálló, és nem bánja az esőt, a szelet vagy a fagyot.

TIP:
A kerékpárlámpa közel sem elég. Nem szabad megfeledkezni más biztonsági elemekről sem, például a ruházaton lévő fényvisszaverő csíkokról vagy - ha rossz látási viszonyok között vagy nagy forgalomban kerékpározik - a mellényről. Nincs mit szégyellni, minden a biztonságáról szól. Az autó vezetője már nagy távolságból látja az ilyen elemeket, és nyugodtan tud reagálni.

Visszapillantó tükör kerékpárra

A kerékpárosok túlnyomó többsége csak magára hagyatkozik, és ha balra akar kanyarodni vagy lassabb kerékpárosokat akar megelőzni, akkor hátranéz, és gyorsan ellenőrzi a helyzetet. Ez nem biztonságos. Egy ilyen manőver miatt meginoghat, elveszítheti az egyensúlyát, és egyenesen az árokba, vagy ami még rosszabb, a szembejövő autók kerekei alá kerülhet.

Nem gyakran láthatunk visszapillantó tükröt kerékpárokon, de ennek megvan az oka. Az autóknál senki sem lepődik meg, de a kerékpároknál, amelyek szintén az út részét képezik és a közlekedési szabályok hatálya alá tartoznak, ez újdonságnak számít. Viszont erre még a legtöbb ember nem gondolt. Pedig ez az egyik legjobb biztonsági eszköz. Nem kell hátrafordulnia, és elkezdhet teljes mértékben a kerékpározásra koncentrálni.

Zpětná zrcátka na kolo - Zaparkorun.cz

Szabadidős kerékpáros, vagy naponta használja a kerékpárját? Nem számít. Mindig hasznát veszi egy visszapillantó tükörnek a kerékpárján. A kormányon való helyes elhelyezésnek és a dőlésszögnek köszönhetően hátrafelé láthat, és folyamatosan ellenőrizheti az útviszonyokat. Így bőven lesz ideje eldönteni, hogy biztonságos-e az előzés vagy a kanyarodás. A tükör átmérője nyolc centiméter. Ez éppen elég ahhoz, hogy mindent lásson, amit látnia kell, anélkül, hogy útban lenne a kormányon.

Az egyszerű telepítés nem igényel speciális szerszámokat vagy ezermestert. Az állítható hüvelynek köszönhetően a tükör 15 és 35 milliméter közötti átmérőjű kormányhoz illeszkedik. Rögzítse a bal oldali kormány szélére, hogy tisztán lássa az utat. Ezután, ha szükséges, nem jelent gondot elforgatni a jobb kilátás érdekében.

Mobiltartó kerékpárra

A munkába, a szupermarketbe, a szüleihez. Mindenhova el tud találni csukott szemmel. De néha az útvonal másfelé vezet, vagy egy kitérő bonyolítja. És akkor elakadhat. Legtöbbször előveszi a mobiltelefonját, és megkeresi a helyes útvonalat, hogy ne tévedjen el, vagy ne tegyen túl nagy kitérőt. A probléma az, hogy mindez akkor történik, amikor kétségbeesetten kerékpározik. Így a biztonság háttérbe szorul, és eléggé kockázatossá válik az ösvényen vagy az úton.

A mobiltartó minden kerékpáros számára kötelező tartozék. Miért? Mert nincs nagyobb kockázat, mint telefon használata menet közben. Mindezt azért, hogy ne veszítsen el néhány percet az idejéből.

Držáky mobilu na kolo - Zaparkorun.cz

A tartó műanyagból készült. Ez az anyag ideális kültéri használatra, mivel nem számítanak neki az időjárás viszontagságai vagy a durva bánásmód. A meghosszabbítható képességnek köszönhetően minden típusú telefonhoz illik, a négy sarokfogantyú pedig átöleli azt, és megakadályozza, hogy kiessen. Ezután már csak annyit kell tennie, hogy a kormányra erősíti – ideális esetben középre, hogy ne kelljen lehajolnia a térkép ellenőrzéséhez –, és a kormány átmérőjéhez igazítja. Minden út előtt állítsa be az úti célt, ellenőrizze az útvonalat, és kapcsolja be a navigációt. Ezután az út során tartsa szemmel a megtett kilométereket, és figyeljen az utasításokra. Egyszerű, hatékony és biztonságos.

LEGNÉPSZERŰBBEK A KATEGÓRIÁBAN: Sport