Loading...
Ikona košíku A kosara üres 0 0 Ft
Loading
A kosara üres
Vásároljon még  Ft-ért az ingyenes szállításhoz.

Hogyan válasszunk vákuumzsákot?

2024-02-09 14:25

A lakások nem felfújhatóak, így bármilyen helytakarékos tipp jól jöhet. A vákuumzsákok alulértékeltek, de nem hiányozhatnak egyetlen háztartásból sem. Segítenek ruhák, játékok vagy nagy méretű  ágyneműk tárolásában.Jak vybrat vakuové pytle? - Zaparkorun.cz

Vákuumos zacskók mindenki számára

A helyhiány a legtöbb ember számára probléma. Felhalmozódnak a dolgok, és egy idő után a lakás szó szerint szétrobbanik. Mindenki a minimalizmusról beszél, de vannak olyan darabok, amelyektől egyszerűen nem lehet megszabadulni. Főleg szezonális dolgokról van szó. Lehet, hogy évente csak néhány hónapot vagy hetet használ (pl. síruházat), de nem tud nélkülük élni, és nincs értelme rendszeresen új felszerelést vásárolni. A szekrénybe mindent bele lehet tenni, az ágy alá tolni a paplanokat és a gyerekjátékokat, amelyek nem kötik a kicsik figyelmét, vagy még várják a dicsőség pillanatát, de ott foglalnak helyet és semmi sem oldódik meg. Minőséges vákuumzsákok segítenek Önnek. Különböző méretűek, így nem kell attól tartania, hogy nem hozza ki belőlük a maximumot. Elég kiválasztani azokat a méreteket, amelyek pontosan megfelelnek az ideiglenesen tárolt dolgok mennyiségének.

Az egymásra rakott dobozok és a tárolódobozok általában szép kialakításúak, de semmi sem hasonlítható a vákuumtasakokhoz. Minimálisra csökkentik a szabad helyet, és minden centimétert kihasználnak költözéskor vagy csak egyszerűen a szekrényben vagy fiókban való tároláskor. A vákuumzsák és a dobozos tárolás kombinációja sem egy rossz kombináció. A vákuumzacskóknak köszönhetően természetesen sokkal több holmi elfér bennük, a kartondobozok szabályos formájának köszönhetően pedig könnyebbé teheted a költözést vagy rendet teremthet a pincében és a kamrában uralkodó káoszban.

Már egy darab vákuumzsák is nagy segítség, amibe csak azt teszi bele, ami a lakásban hever és útban van, de mindenképpen érdemes beszerezni egy több darabból álló és főleg több méretű készletet a háztartásba. Mivel a zsák többszöri használatra alkalmas és minőséges kidolgozásának köszönhetően pár forintért hosszú évekig Önnel marad, rendet tart a lakásában, megvéd minden szezonális darabot és megakadályozza a por felhalmozódását és a szennyeződést.

A vákuumtasak három előnye

A helytakarékosság a vákuumzsákok fő előnye, de messze nem az egyetlen előnyük.

Félre a nagy csomagokkal

Teljesen mindegy, mit tesz a vákuumzsákba. Ezek többnyire ruhák vagy ágyneműk, takarók, ágytakarók vagy tartalék töltelékek, amelyek sok helyet foglalnak el a lakásban. De nem kell elkerülni az élelmiszer tárolást (nagy csomag dió és aszalt gyümölcs) vagy a gyerekeknek szánt játékokat sem. A szabályos forma nem feltétel, hiszen a tasak pontosan alkalmazkodik ahhoz, ami benne van. Csak az éles szélek veszélyesek.

Jak vybrat vakuové pytle? - Zaparkorun.cz

A tasak pillanatok alatt elveszíti térfogatának kétharmadát, és eléri az abszolút minimumot. Még a gyűrődéstől sem kell tartania vagy, hogy a paplanok "megkeményednek". Ennek oka a levegő hiánya és a zsákokban tárolt dolgoknak egyáltalán nem történik semmi bajuk. Ellenkezőleg. A külső hatásokkal szembeni védelem magasabb.

Amint elengedi a szelepet, és levegő jut a zsákba, a szövetek térfogata megnő. Még a hosszú távú tárolás sem árt nekik. Nincs más dolga, mint kinyújtani és kirázni a paplanokat, a takarókat és ágytakarókat a padlóra teríteni, vagy néhány percig lógni hagyni, hogy kiszellőzhessenek. Ugyanez a helyzet a ruhákkal.

Elég a porból

Ha szabadon vannak a dolgok tárolva, akkor felgyülemlik a por, szennyeződnek, nedvességet kapnak, penész vagy akár atkák is megjelenhetnek. Szemmel nem látja őket, de ott vannak. A szekrényben vagy dobozban való tárolás nem megoldás. A mikrorészecskék is odajuthatnak, és nagy károkat okozhatnak. A ruhákhoz, paplanokhoz vagy játékokhoz való vákuumtasakok biztonságos környezetet biztosítanak mindennek, amit most nem használ, ugyanakkor idővel szükésge lehet rá.

Ahol nincs levegő, a szennyeződések nem tudnak bejutni és nem szaporodnak. Elmondható tehát, hogy a vákuumzsák egy szinte steril környezet, amellyel a lehető legnagyobb védelmet biztosíthatja a dolgoknak.

Meghosszabbított élettartam

A paplanokhoz és más elrakni kívánt tárgyakhoz való vákuumzacskók sok évig kitartanak. Tartósak, karbantartásuk minimális. A legtöbbször úgyis csak "lapulnak" az ágy alatt vagy a szekrényben.

A tasakok vitathatatlan előnye a védő funkció. A legtöbben helytakarékosságra használják őket, de a szabadon tárolt textília vagy játék, könyv elöregszik és az idő jeleit mutatja, porosodik, megsárgul, elvékonyodnak a rostok. A vákuumtasakokban való tárolásnak köszönhetően a dolgok védve vannak a szennyeződéstől, nedvességtől, poratkától és nem utolsósorban a fény- és hőmérséklet-ingadozásoktól.

Jak vybrat vakuové pytle? - Zaparkorun.cz

A vákuumzsákok fajtái

Vákuumos zacskók vásárlásakor ne csak a méretre, hanem a szívási módra is figyeljünk. Túlnyomó többségük műanyag szeleppel rendelkezik, amely a porszívó vagy vákuumszivattyú fúvókájára illeszkedik. Ebben az esetben csak elég felhelyezni a tasakot, és néhány másodpercen belül kész is. De ha nincs kéznél porszívó - például nyaraláskor, válasszon vákuumzacskókat, amelyeket elég lezárni, és a saját testével nyomja össze. Feltekeréssel akár felére is csökkentheti a „csomag” térfogatát.

Milyen anyagból készülnek a vákuumzsákok?

A vákuumtasakokat erős műanyagból kellene készíteni, amely ellenáll a terhelésnek. A szelep, amelyen keresztül kiszívja a levegőt, a helyén marad. De vannak nejlonból és polietilénből készült darabok is. Attól függ, melyik anyag felel meg Önnek. Ha valami extrára vágyik, összpontosítson az antibakteriális réteggel vagy alakmemóriával ellátott vákuumtasakokra. Ha a tasakokat csúnyanak találja, szerezzen be tárolódobozokat. Többnyire semleges színűek (bézs), és esztétikusabb hatásúak.

TIPP: Válasszon úgy, hogy a tasakok ne tartalmazzanak megkérdőjelezhető anyagokat, amelyek például a paplanokba, ruhákba vagy a textilszálakba kerülhetnek.

Mire használhatók a vákuumzsákok?

A vákuumzsákokat szezonális vagy szükségtelen tárgyak tárolására használják. Védelmet és jobb tárolást biztosítanak. Mindössze egy porszívóra vagy vákuumszivattyúra van szüksége és néhány percnyi időre.

Jak vybrat vakuové pytle? - Zaparkorun.cz

Vákuumzacskók méretei

Számtalan méretű vákuumzsák van a piacon. Nincs értelme olyan univerzális méreteket eladni (vagy vásárolni), amelyeket nem fog teljes mértékben használni. A baba felszereléshez, amely néhány rugdalózót tartalmaz, elég lesz egy kisebb tasak, a paplanok számára valószínűleg a legnagyobb fog kelleni.

A Parforintert.hu weboldalon egyedileg csomagolt kiváló minőségű vákuumzsákokat, valamint teljes készleteket is talál, melyek többféle méretben is kaphatók. A kínálat legkisebb darabjai mindössze 40 x 60 centiméteresek, és két A4-es méretnek felelnek meg. A legnagyobb 80 x 110 centiméteres. Egy ilyen zacskóba paplan- és ágyneműgarnitúrát vagy komplett sífelszerelést helyezhet el az egész család számára. Ha több dolog van, azonnal szerezze be az egész készletet, és rendezze el úgy, hogy minden zacskót teljesen megtöltsön. Ennek is megvannak a maga szabályai, belül helyet kell hagyni, hogy ki tudjuk szívni a levegőt. A túltömött zacskók problémákat okozhatnak, légbuborékok képződhetnek és penészesedhet. Ezért ne lépje túl a zacskó űrtartalmának 70%-át és ne haladja meg a 15 kilogrammos súlyt, félévente vegye ki a tartalmát és hagyja a levegőn néhány órára, ne tegye ki napfénynek és 35 Celsius fok feletti hőmérsékletnek.

LEGNÉPSZERŰBBEK A KATEGÓRIÁBAN: Takarítás