Loading...
Ikona košíku A kosara üres 0 0 Ft
Loading
A kosara üres
Vásároljon még  Ft-ért az ingyenes szállításhoz.

Egyszerű és gyors mártás sertéshússal

2023-05-11 12:00

Hozzávalók a mártáshoz:

  • 500 g lapocka
  • 1 hagyma
  • 2 teáskanál őrölt pirospaprika
  • kömény
  • majoránna
  • tejszín

Mártás sertés húshoz
Mártás sertés húshoz (Forrás: Parforintert.hu)

A mártás elkészítése:

  1. Az olajon megpirítjuk a kockára vágott hagymát, majd hozzáadjuk a kockára vágott húst, és mindkét oldalát egy ideig pirítjuk.
  2. Adjunk hozzá sót, köményt, majoránnát, édes borsot, és öntsük fel vízzel.
  3. Kuktában puhára pároljuk (kb. 30 perc).
  4. Ezután az egészet egy lábasba öntjük és tejben elkevert liszttel besűrítjük és 5 percig főzzük.
  5. Végül hozzákeverjük a főzőtejszínt. Köretként tésztát vagy knédlit ajánlunk.

A Parforintert.hu csapata jó étvágyat kíván.