Loading...
Ikona košíku A kosara üres 0 0 Ft
Loading
A kosara üres
Vásároljon még  Ft-ért az ingyenes szállításhoz.

Tippek és trükkök – avagy hogy ne ragadjon bele a kuglóf a formába?

2023-02-02 23:46

Úgy döntött, hogy megsüti első kuglófját és aggóddik amiatt, hogy végül hogyan tudja kiszedni a formából? Még a legügyesebb háziasszonyoknak sem mindig sikerül a kuglófot tökéletesen kiszedni a formából. Ha szeretné megtanulni, hogyan lehet a legegyszerűbben kifordítani a formából, van néhány tippünk.

A megfelelő forma az alap

Sokat fejlődött a világ, régebben klasszikus alumínium formákat használtak, de manapság már lehet válogatni a formák között. Léteznek tapadásmentes felületű formák, vagy szilikon formák, amiből lényegében csak "kiönti" a kuglófot. Egy ilyen forma van is kínálatunkban - egy  szív alakú szilikon forma.

Mivel kenjük ki a formát?

Ha klasszikus formánk van, akkor nehéz lesz kiszedni a kuglófot a formából anélkül, hogy megfelelően kikennénk. Használhatunk klasszikus vajat vagy zsírt. Kikenés után szórjuk meg a formát durva liszttel, finomra őrölt zsemlemorzsával vagy kókuszreszelékkel.

Azokon a helyeken, amelyeket nem ken ki rendesen, ráragadhat a kuglóf, ezért vigyázzon!

Hogy vegyük ki a kuglófot a formából?

A kuglóf már megsült, kellemes illat van az egész konyhában, de hogy szedjük ki a formából?

A lényeg, hogy hagyjuk kihűlni a kuglófot, mert hidegen sokkal jobban kijön a formából.  

A kuglóf formából való kiszedésének legnépszerűbb módja, ha tányérra kiborítjuk. Fedjük le a kuglóf tetejét egy nagy lapos tányérral, és lassan fordítsuk meg a formát, a kuglófnak magától ki kell csúsznia. Nem sikerült így kivenni a formából? Próbálja a formát és a tányért enyhén az asztalhoz ütögetni – akkor a kuglófnak tényleg ki kell jönnie.

Sikerült kifordítani, de a kuglóf egy része a formában maradt? Valószínűleg ez az a kis hiba, amire cikkünk elején felhívtuk a figyelmet és legközelebb a nagyobb figyelmet kell fordítanunk a forma kiolajozására. 

Akár sikerült a kuglófot tökéletesen kiszedni , akár nem, mi jó étvágyat kívánunk hozzá.