Loading...
Ikona košíku A kosara üres 0 0 Ft
Loading
A kosara üres
Vásároljon még  Ft-ért az ingyenes szállításhoz.

Az eredeti szalámis saláta, ahogy mi ismerjük

2023-01-20 23:22

A szalámis saláta nagyon finom étel, kellemes szalámi és savanyú uborka illatú. Kiválóan illik fehér és teljes kiőrlésű kenyérhez egyaránt.

A receptben grammban szerepel a só mennyisége, de mivel a szalámik olykor nagyon sósak, ezért a legvégén és kóstolás után javaslom a sót. Néha nem is szükséges sózni.

Az eredeti szalámis saláta, ahogy mi ismerjük
Szalámis saláta (Forrás: www.domaci-jidelnicek.cz)

Amire szükségünk lesz 1 kg szalámis saláta elkészítéséhez: 

  • 400 g sonkás szalámi - (pl. a Tescoban vásárolt szalámi rúd pontosan 400 g),
  • 180 g savanyú uborka - nagyon finom csíkokra vágva,
  • 55 g konzerv zöldborsó - szűrőedényben szűrjük le
  • 25,5 g hagyma - nagyon apróra vágva forrásban lévő vízzel leforrázzva
  • 300 g majonéz,
  • 10 g cukor,
  • 8 g Worcestershire szósz,
  • 20 g mustár,
  • 5 g só,
  • 6 g ecet (1 kanál),
  • 0,5 g bors (csipetnyi).

A szalámis saláta elkészítése:

1️ A sonkás szalámit egy tálban csíkokra vágjuk. Hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott uborkát. A zöldborsót szűrjük át és tegyük a tálba.

2️ Mielőtt a finomra vágott hagymát a salátához adjuk, először forrásban lévő vízben, például szűrőben forrázzuk le.

3️ Ezután már csak a maradék hozzávalók, azaz a majonéz, a cukor, a Worcestershire szósz, a mustár, az ecet és a bors hozzáadása van hátra.

4️ Kóstolás után sózzuk még, ha szükséges. Alaposan összekeverjük és hűtőben hagyjuk kihűlni.

Parforintert.hu csapata jó étvágyat kíván.