Loading...
Ikona košíku A kosara üres 0 0 Ft
Loading
A kosara üres
Vásároljon még  Ft-ért az ingyenes szállításhoz.

Találd ki, ki vagy - egy játék gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt

2022-11-07 12:55

Ezt a játékot amerikai filmekből ismertem, és nagyon szomorú voltam, hogy nálunk nem kapható. Éppen ezért nagyon örültem, amikor felfedeztem a játékot. A játék három éves kortól alkalmas gyerekeknek, de a felnőtt játékosokat is szórakoztatja majd. Ez egy olyan univerzális játék, amellyel tényleg mindenki játszhat.

Nagyon népszerű például idegen nyelvek tanulásánál. Mivel a gyerekeknek gondolkodniuk kell a szavakon, de ugyanakkor szórakoznak, így ez egy nagyszerű eszköz az angol nyelv gyakorlásához.

Ennél a játéknál vannak kártyák a tárgy angol nyelvű feliratával, ez elsősorban a kisebb gyerekeknek segíti az adott szó memorizálását és a képhez való társítását.

A Találd ki, ki vagy játéknak nagyon egyszerű szabályai vannak.

3 éves kortól 2-6 játékos játszhat. Mivel a kártyákon képek vannak, még az ilyen kicsi gyerekek is játszhatnak. Kicsomagolás után csak kirakja a kártyákat, szétosztja a fejpántokat, zsetonokat és ez minden.

A kihúzott kártyákat képpel lefelé helyezzük az asztalra, hogy senki ne lássa, melyik képet húzta. Minden játékos kap 3 zsetont, 1 kártyát képpel lefelé fordítva és egy fejpántot. A fejpántot rácsatolja a fejére és egy képet helyez bele, úgy hogy ne lássa, csak a öbbi játékos. A legfiatalabb játékos kezdi a játékot, majd a mellette lévő folytatja.

Kártya húzás után a játékos elfordítja a homokórát és az időkorláton belül egymás után kérdéseket tesz fel a többi játékosnak, akik segítenek kitalálni, ki ő. Amikor választ kap az összes játékostól, kitalálhatja. Ha nem sikerül, a következő játékos folytatja.

Kérdezés során a játékos bármikor megkérdezheti: "Én vagyok...?", és behelyettesíteni, hogy szerinte mi ő. Amikor eltalálta, egy zsetont helyez középre és elvesz egy másik kártyát. Azonnal kérdezhet, amennyiben még nem járt le az ideje, ellenkező esetben a tőle balra ülő játékos játszik. Ha egy játékosnak fogalma sincs, hogy kicsoda és nem segítik a csapattársaknak feltett kérdések, megtagadhatja a találgatást, de ekkor egy zsetont kell vennie és ki kell cserélnie a kártyáját. A győztes az, aki először adja le az összes zsetont.

Gyerekeket és felnőtteket egyaránt szórakoztató játék

A játék szórakoztató a gyerekek számára, de azt kell mondanom, hogy a felnőttek is nagyon jól szórakozhatnak, például egy partyn. A képeket kiegészítheti, vagy ha már ismeri a képeket, kinyomtathat vagy festhet másokat, majd elhelyezheti a fejpántban. Szeretem az okos játékokat, amelyeknek egyszerű szabályai vannak és szinte bárhol játszhat velük, mert nem kell sok hely a játékhoz. Bárhová magával viheti a játékot – játszhat otthon, vonaton, nyaraláson vagy akár egy bulin.

A szórakozás és a nevetés garantált ezzel a játékkal, higgye el, jól fog szórakozni.

A cikket kedves vásárlónk Jana írta számunkra