Loading...
Ikona košíku A kosara üres 0 0 Ft
Loading
A kosara üres
Vásároljon még  Ft-ért az ingyenes szállításhoz.

Hogyan foglaljuk le a gyereket az autóban?

2022-08-14 18:41

Ha valaha is tett már meg hosszú utat gyerekekkel, akkor tudja, hogy csak kétféleképpen foglalhatja le őket az autóban: Talál valamilyen izgalmas elfoglaltságot az idő eltöltésére, vagy beindul a szokásos "Ott vagyunk már?" és a "Pisilnem kell!" lemez.

Egyszerű megoldásnak tűnhet tabletet nyomni a gyerekek kezébe, de még a Peppa malac is unalmassá válik egy idő után.

Ne aggódjon – összeszedtünk néhány kütyüt, amelyek hosszú utakon is lefoglalják gyermekeit. Ezek bevált módszerek a gyerekek szórakoztatására az autóban.

Varázsolja mozivá a hátsó ülést

Minden gyerek imádni fogja, ha autója hátsó ülését mozgó mozivá alakítja. Hagyja, hogy a gyerekek maguk válasszanak ki egy filmet vagy egy mesét, amelyet együtt néznek meg. Nagyszerű kiegészítésként pattogatott kukoricát csomagolhat az útra. De azonnal készítsen be egy porszívót az autóba, amellyel eltávolíthatja a rendetlenséget.

Csomagoljon kincsesládát

Nehéz lehet túlélni egy utazást több gyerekkel, de ne adja fel és legyen kreatív. Készítsen nekik egy kincsesládát. Használhat klasszikus uzsonnás dobozt, amelyben több olyan játékot rejt el a gyerekeknek, amelyek látszólag nem tartoznak össze.

A dobozba zsírkrétát, kirakós játékokat, stresszoldó játékokat és egyebeket pakolhat. Ne felejtsen el matricákat csomagolni, amelyekkel a gyerekek díszíthetik a dobozukat.

Használjon interaktív játékokat

A gyerekek az autóban is játszhatnak interaktív játékokkal. Jó választás például egy összerakható mozaik, rajztábla, kreatív játékok és egyéb. Tegye autóját kellemes játszóházzá a gyerekek számára, és használja mindazt, amit otthon talál.

Változtassa a nassolást cselekvéssé

Emlékszik az óra alakú cukorkákra, amelyekre karkötő helyett cukorka volt felfűzve? Legyen kreatív, és próbáljon meg különféle édességeket, aszalt gyümölcsöket és egyéb finomságokat felfűzni gyermekeinek egy húrra. Finommotorika gyakorlására is jó. Kösse össze a két végét és készítsen egy gabonapehely nyakláncot, amit az autóban elrágcsálhatnak. Csak ügyeljen az esetleges rendetlenségre, ezért gondosan válassza ki, mit fűz fel a húrra, és vegye figyelembe gyermekei egészségét is.

Változzanak utazó zenekarrá

Ezt különösen azoknak ajánljuk, akiknek nem okoz problémát a zaj az autóban. A gyerekek pedig nagy zajt tudnak csapni, főleg olyan játékokkal, amelyek segítenek nekik ebben.

Ha gyermekeit is éneklésre ösztönzi (miért is ne), akkor próbáljon meg különböző hangszereket csomagolni az utazásra.

Remek választás lehet a karaoke mikrofon, mellyel az egész család bekapcsolódhat az éneklésbe.

Mostanában nagyon népszerűek azok a játékok, amelyek megismétlik a környező hangokat. Remek példa erre a beszélő kaktusz, ami egyszerűen nagyszerű!

Ha érdekli, hogyan működik egy ilyen beszélő kaktusz, nézze meg a következő videót:

Útinaplók

Az útinapló nagyszerű módja annak, hogy egy hosszú autózást produktív idővé alakítsunk a gyerekek számára. A naplók kreatív lehetőséget biztosítanak számukra az írás, a rajzolás és a kreativitás gyakorlására anélkül, hogy a modern zavaró kütyükhöz kellene fordulniuk. A kompakt napló segítségével dokumentálhatók utazásaik, tanulhatnak és fejlődhetnek az emlékművek és különböző tájak látogatása során.

Az idősebb gyerekek ezt az időt a házi vagy egyéb iskolai feladatok elvégzésére is felhasználhatják, így felszabadulva, kötelezettségek nélkül élvezhetik a kirándulás minden pillanatát.

Játékkonzolok

Ha nyugalomra van szüksége, nagyon hasznosak lehetnek olyan tevékenységek, amelyeket gyermekei egyedül végezhetnek. Bár lehet, hogy nem szeretné, ha a gyerekek végig a kis képernyőt néznék, a kézi játékkonzolok rövid távon elfoglalhatják őket. A piacon kapható modellek széles skálájával, valamint szórakoztató és oktatójátékokkal is elérhetők, csak csatlakoztassa a fejhallgatót és élvezze a nyugalom pillanatait.

És ha minden más csődöt mond, forduljon a jól bevált eszközhöz

Igen, a tabletről beszélünk. A mai kor előrehaladott, ezért lehet tablettel szórakoztatni a gyerekeket az autóban. Egyesek számára ez nem egy vonzó dolog, de mások előszeretettel használják. A gyerekek a tableten nézhetnek videókat (sorozatokat, meséket vagy filmeket) vagy játszhatnak. Vannak még rajzoló alkalmazások is, amelyek hosszú ideig szórakoztatják a gyerekeket. Hasznos eszköz az autóba való tablet tartó is, amit könnyedén az ülés háttámlájára helyezhet. Ha igényes, használhatja az iPad tartót is az ülés háttámláján.

Bármilyen szórakozási lehetőséget is választ a gyermekek számára, mindenekelőtt a biztonság a legfontosabb. A szabadon hagyott és szétszórt tárgyak veszélyesek lehetnek, ahogy a tabletek és mobilok is a tartókban, ezért ügyeljen arra, hogy gondosan rögzítse őket.

Köszönjük, hogy végigolvasta, és reméljük, hogy ez a cikk segített abban, hogyan szórakoztassa a gyerekeket hosszabb utakon.