Loading...
Ikona košíku A kosara üres 0 0 Ft
Loading
A kosara üres
Vásároljon még  Ft-ért az ingyenes szállításhoz.

Húspuhító - nagyszerű eszköz a konyhába

2022-05-25 13:24

Végre elkezdődött a nyár és vele együtt a grillszezon is, amit mindannyian nagyon vártunk.

Szeretem a grillezett kolbászt és zöldségeket, de jobban szeretem a natúr vagy pácolt húst. Csak kár, hogy a pác a klasszikus pácolásnál nem hatol át az egész húsdarabon. Hiába pácoljuk hosszabb ideig a húst, a pác íze csak a felszínen van.

És ez elvezet egy szuper eszköz, amellyel a pác íze a hús mélyébe is bejut. Húspuhító pác fecskendezővel.

A húspuhító tulajdonképpen a húskalapácsot helyettesíti, amellyel többnyire a húst szoktuk ütögetni, hogy puhább legyen. A húst azonban kár kalapáccsal verni a steakekhez és a gyorsabb főzéshez. A puhítónak és az intelligens tűrendszernek köszönhetően a hús puhábbá válik a használat után.

A húspuhító használata

A kis tűket csak akkor szúrja be a húspuhító a húsba, ha összenyomja, és elengedéskor a tűk automatikusan visszahúzódnak. Ily módon nem történik sérülés a helyes használat mellett. A húspuhító használata teljesen biztonságos (ha rendeltetésszerűen használja, persze ne hagyja, hogy gyerekek használják).

A húspuhító tartályának térfogata 90 ml. Ez több mint elég néhány steakhez. Mert a tűvel való befecskendezés mellett a húst páclével is megkenjük. Csak beleteszem a pácot a tartályba, megnyomom és kész. 

Az eredmény szenzációs. A hús sokkal puhább lesz. Ha csak közepesen (vagy kevésbé) megsütve szereti a húst, akkor tényleg elég intenzíven fogja érezni a változást. Az íze remek lesz, és nem csak a felszínen, A tűknek köszönhetően még a hússzeletek közepébe is bejut. Nincs ütögetés és bonyolult szúrkálás.

Maga a húspuhító használata nagyon egyszerű. Ugyanígy a karbantartása is. Csak fordítsa meg a páctartóval ellátott részt, és kissé csúsztassa ki. Ezután húzza ki a dugattyút, mint egy fecskendőnél, és mossa ki a tartályt. Mosás után töltse meg az edényt páccal, helyezze be a dugattyút, szúrja be a tűkkel az alsó részbe, kissé fordítgassa meg és minden készen áll.

Praktikus konyhai eszköz

Miközben ismerkedik a húspuhítóval, soha ne tegye a kezét a puhító alján található fekete burkolat alá, ahol a tűk kijönnek. Fennáll a sérülés veszélye. Ezek igazi tűk és tényleg élesek. A tűkkel a pácot a húsba fecskendezhetjük, és megkönnyíthetjük a pác húsba való bejutását (a lyukak ugyan picik, de a pác "átszivárog" rajtuk). A páctartály elég nagy.

Ha szeret grillezni, vagy szeret gyors ételeket készíteni, a húspuhító nagyszerű eszköz lesz hozzá.

Én nagyon megkedveltem ezt az eszközt. A jól átgondolt 30 tűs rendszernek köszönhetően a hús gyönyörűen megpuhul, és egyáltalán nincs szükség húskalapács használatára, még akkor sem, ha a hússzeletek vastagabbak.

A húspuhító pác nélkül is használható, húskalapács helyettesítésére. A tűk puhává teszik a húst, mert felborítjuk a szerkezetét, és meleg levegőt engednek be a húsba. Így klopfolás nélkül is lágyabb és puhább lesz.

A cikket vásárlónk, Janka írta önöknek