Loading...
Ikona košíku A kosara üres 0 0 Ft
Loading
A kosara üres
Vásároljon még  Ft-ért az ingyenes szállításhoz.

Teszteltük a szilikon fedő készletet

2022-03-11 21:47

Folyton eltűnnek az edényei fedői? Nálunk van rá megoldás!

Ma szeretnénk bemutatni önöknek egy szuper találmányt minden konyhába – szilikon fedők edényekre.

Valakiknél a mosógépek zoknit "esznek", másoknál a változatosság kedvéért valami az élelmiszer tárolására szolgáló edények és konzervdobozok fedőjét "eszi meg". Mindig akad pár fedő nélküli edény a konyhában (persze senki nem látta és még a kezében sem volt), vagy a változatosság kedvéért fedők vannak tálak nélkül. Így semmire se használhatók. A fedőket ki kell dobni, és csak olyan dolgokat tudunk a tálakba rakni, amelyek nem száradnak ki és nem kell lefedni. És ilyenből tényleg kevés van.

Kipróbáltam tehát a szilikon fedő készletet a parforintert.hu webáruházból, és nagyon elégedett vagyok. Most már nem kell nehézkesen keresgélnem a fedőket és végre újra használhatom a tálakat és edényeket, amelyek egyébként használhatatlanok lennének.

A készletben 6 szilikon fedő található. A fedők mérete különböző – az átmérőjük 7 cm, 10 cm, 12 cm, 15 cm, 17 cm és 20 cm. Gyönyörűen tárolhatók és szinte egyáltalán nem foglalnak helyet.

A fedők élelmiszeripari szilikonból készültek, használhatók hűtőszekrénybe, fagyasztóba és mikrohullámú sütőbe is. A fedők rugalmasak és felveszik a tálak alakját. Gyönyörűen széthúzhatók vagy pont fordítva, kisebb tálakra is tehetők. Bármire használhatók – kisebb tálakra, bögrékre, mérőkanalakra – mindenre, amire csak szükséges. Bögrékre főleg a mikrohullámú sütőbe szoktam használni – ha valamit szeretnék felmelegíteni vagy vajat felolvasztani.

Mikrohullámú sütőben használva az a jó, hogy semmi sem fröcsög ki a bögréből vagy tálból. A fedő gyönyörűen a bögrében vagy a tálban tartja annak tartalmát – a fröccsenésgátló fedőkkel ellentétben. Így nem kell a mikró bosszantó tisztításával foglalkozni – például a vaj elég nagy kalamajkát okozhat, ha mindenhová szétfröcsög a mikróban - egy ilyen fedővel ez már nem eshet meg.

A fedő akkor is jól jöhet, ha valamit szeretne kiolvasztani. A fedő a fagyasztóba is tehető, például ha valamilyen mártást készített, elég a fedőt a tálra vagy edényre húzni és betenni a fagyasztóba.

A hűtőben való tárolást gondolom nem kell bemutatnom. Egyszerűen szuper. Most már nem lesznek kiszáradva a szendvicskrémek, kalácsok vagy más ételek – ebben az esetben is elég a fedőt a tálra vagy edényre húzni és kész is.

Használat után elég a fedőt egyszerűen vízzel leöblíteni.

A fedők nagyon jól szigetelnek, így az ételek szépen frissek maradnak. Használat után egyszerűen húzza le a tálról – fogja meg a fogantyút és a fedő lent is van.

Ha ugyanúgy, ahogy én is, a fedők elvesztésével küzdenek, akkor mindenképpen próbálják ki ezt a praktikus szilikon fedő készletet a Parforintert.hu-n. Én felettébb elégedett vagyok, hiszen azokat a tálakat is használhatom, amelyeknek a fedőjét elvesztettem.

A cikket az egyik vásárlónk, Janka írta